Derfor biodynamisk 1:2
< Tilbage
Et væld af solmodne tomater. Kæmpestore porrer. Lækre bladselleri og radiser. Det syn møder Julie Birk Rohde og andre kunder på Nørretorv i Vejle, hvor Gartneriet Rødmose hver lørdag hele året rundt sælger biodynamiske grøntsager dyrket i lokalområdet.
Julie Rohde Birk er vild med smagen af de friskhøstede grøntsager fra det biodynamiske gartneri, og hun vil gerne vide, hvad det er ved selve landbrugsmetoden, der er med til at levere velsmagen.
Det giver Klaus Loehr-Petersen en række bud på. Han er projektleder i Foreningen for Biodynamisk Jordbrug og har et dybt kendskab til dyrkningsmetoden. Det samme har gartner Endrik Maat, der har dyrket biodynamisk på Rødmose lige syd for Vejle i 30 år. Han giver med sit smittende humør sit bud på, hvorfor flere og flere unge mennesker er begyndt at opsøge torveboden de senere år.
Hør også Derfor biodynamisk 2 om biodynamiske produkter i helsekostbutikken.
Podcasten er produceret af Peter Nordholm Andersen for Foreningen for biodynamisk jordbrug. Produktionen er støttet af Fonden for Økologisk Landbrug.