Tilbage til forsiden
Om Foreningen for Biodynamisk Jordbrug
Biodynamisk dyrkning
Liste over biodynamiske avlere
Her kan du købe biodynamisk
Regler og kontrol
Film og podcast om biodynamik
Frugtbare frø
Biodynamisk såkalender
Biavl
Biodynamisk mad og vin
Materiale om foreningen
Bliv medlem af
Links til relevante hjemmesider
Søg på denne hjemmeside
Kalender

Arkiv over nyheder

Kontakt foreningen

biodynamisk.dk er en C02-neutral hjemmeside

Såkalenderen

Thuns såkalender 2023Såkalenderen 2024
For tusinder af landmænd, gartnere, havefolk, biavlere og vinfolk verden over er Maria Thuns såkalender en vigtig hjælp i det daglige arbejde. Den danske udgave for 2024 er nu udkommet. Den indeholder bl.a. råd om, hvordan te af urter kan anvendes til at styrke planternes sundhed.

Såkalenderen koster 135 kr. (110 kr. for medlemmer af Foreningen for Biodynamisk Jordbrug, når den købes fra foreningen) og kan købes i mange helsekostforretninger og boghandlere og fra følgende forhandlere:

Man kan også få den tilsendt direkte fra foreningen mod forudbetaling, se hvordan her . Her kan foreningens medlemmer bestille den til 110 kr.

Læs om fordelene ved at være medlem af foreningen her.

NMaria Thuns havebogy udgave af Maria Thuns Havebog
Maria Thuns Havebog har været udsolgt i flere måneder, men nu er den på lager igen i en ny udgave. Den ligner umiddelbart sig selv, men er blevet opdateret. Prisen er nu 190 kr (ved medlemskab kun 150 kr) plus porto. Havebogen og Maria Thuns Såkalender kan bestilles her eller købes i helsekostforretninger, hos boghandlere samt hos Solsikken og Urtegartneriet.
God læse- og havelyst.

Maria Thuns Såkalender, biodynamisk dyrkningStørre høst med dyrkning efter Maria Thuns Såkalender
En gruppe haveejere i Vestjylland har lavet forsøg med at dyrke grønsager efter Maria Thuns Såkalender. De har bl.a. sået radiser og rødbeder på både 'gunstige' og 'ugunstige' tidspunkter, dvs. tidspunkter, der ifølge Såkalenderen passer godt og mindre godt til rodafgrøder. Resultatet er tydeligt: I gennemsnit gav de "gunstige" dage over 35% merudbytte af rødbeder og radiser.

Læs om resultaterne her.

SåkalendervejledningGode råd om dyrkning og biavl
I forbindelse med foreningens projekt om forsøg med Maria Thuns Såkalender har vi i samarbejde med Maria og hendes søn Matthias K. Thun lavet et lille hæfte med gode råd om, hvornår det er bedst, næstbedst osv. at så og høste de forskellige afgrødetyper. Desuden hvornår det er mest gunstigt at passe bierne, der efter Thuns erfaringer reagere forskelligt på virkningen fra de kosmiske konstellationer (roddage, bladdage m.fl.). Disse påvirkninger bliver ekstra aktive, når man åbner bistaderne.
Hæftet kan fås ved henvendelse til foreningen (se under kontakt) og læses/downloades som pdf-fil her