Tilbage til forsiden
Om Foreningen for Biodynamisk Jordbrug
Biodynamisk dyrkning
Liste over biodynamiske avlere
Her kan du købe biodynamisk
Fagligt Forum
Regler og kontrol
Biodynamisk forskning
Frugtbare frø
Biodynamisk såkalender
Biavl
Biodynamisk mad og vin
Materiale om foreningen
Bliv medlem af
Links til relevante hjemmesider
Søg på denne hjemmeside
Kalender

Arkiv over nyheder

Kontakt foreningen


VideoDerfor er jeg biodynamisk landmand - Karin Petersen
Karin Petersen har sammen med sin mand Christian gården Birkedal i Bylderup-Bov ved Tønder. De dyrker bl.a. foder til deres høns, der får korn og grovfoder. Demeter-reglerne for biodynamisk hønsefoder er mere restriktive end de økologiske regler: det biodynamiske foder må ikke indeholde fiskemel, enzymer og korn fra konventionelt landbrug. Biodynamiske høns skal fodres delvist med ‘strøkorn’, dvs. man dagligt skal strø korn ud til dem i hønsehuset eller i hønsegården for at pleje kontakten mellem mennesker og høns.
Birkedals æg forhandles af Danæg og direkte fra gården.Derfor er jeg biodynamisk landmand - Karl Henning Mikkelsen
Fra ‘ren sandkasse’ til frugtbar jord og sunde afgrøder – det er historien om resultatet af Karl Henning Mikkelsens biodynamiske dyrkning gennem ca. 10 år ved Brande. Ved hjælp af kompost fra gårdens kvæg, biodynamiske præparater, efterafgrøder og mere skånsomme jordbearbejdningsmetoder er der sket en forbedring af jorden, der tydeligt kan ses – og som kan smages på grøntsagerne.


3 min. om ligheder og forskelleNy film om biodynamik og gastronomi
En gastronomisk sansetur blev det kaldt af en af deltagerne – besøget på det biodynamiske gartneri Rødmose ved Vejle og efterfølgende middag på Brød&Co´s restaurant i Vejle Midtpunkt. Følg med på turen og se, hvad det er kokken kaldte ’Michelin-mad i badebukser’.
Se filmen her:


Arr. er støtte af projektmidler fra Fonden for økologisk landbrugVideofilm om jordens frugtbarhed
Biodynamisk landmand Morten Bjerre på Nørregård ved Årup på Fyn fortæller om hvordan man plejer og forbedrer jordens frugtbarhed ‘på biodynamisk’. Køer, kompost, præparater, mangfoldighed og sædskifte er grundlaget for, at Nørregård kan dyrke en masse grøntsager – og opbygge mulden i jorden for fremtiden.
Filmen er den første af en række film om biodynamiske emner. De er lavet af foreningen for at oplyse om biodynamisk dyrkning og fødevarekvalitet. Det sker i samarbejde med Moxtell Productions og med støtte fra Promilleafgiftsfonden for landbrug.Video om dyrenes betydning på et biodynamisk jordbrug
Samspillet mellem jord, planter, dyr og mennesker er meget vigtigt på en biodynamisk gård. I en ny video fortæller Morten Bjerre på Nørregård om dyrenes, især køernes, betydning for helheden og specifikt for jordens frugtbarhed.
Filmen er den anden i en række film om biodynamiske emner. De er lavet af foreningen for at oplyse om biodynamisk dyrkning og fødevarekvalitet. Det sker i samarbejde med Moxtell Productions og med støtte fra Promilleafgiftsfonden for landbrug.

Video om sociale aktiviteter på et biodynamisk landbrug
I serien af videofilm om biodynamiske emner handler denne om gården som et sted, hvor man både dyrker fødevarer og gode livsvilkår for mange typer mennesker – ikke mindst dem, der har særlige behov. Det er der lang tradition for i det biodynamiske jordbrug, hvor man ser livet for planter, dyr og mennesker i en større helhed og sammenhæng. Nørregård ved Årup er et godt eksempel på sådan en helhed, og det viser denne film.
Den er produceret af Moxtell Productions for Foreningen for Biodynamisk Jordbrug med støtte fra Promilleafgiftsfonden for landbrug.
Den biodynamiske gårdorganisme
Derfor er jeg biodynamisk landmand - Birthe Holt
Birthe Holt er gartner på Hertha Levefællesskab i Herskind mellem Århus og Silkeborg. Hun dyrker ‘alle mulige’ grøntsager til beboere i øko-landsbyen Hertha, der har ca. 200 beoere. Nogle af dem er udviklingshæmmede, og de er med i arbejdet i Herthas gartneri, landbrug, mejeri og bageri nogle timer om dagen. Birthe Holt gør meget ud af at opbygge jordens frugtbarhed med biodynamiske præparater, kompost, efterafgrøder og skånsomme metoder. Komposten laves af gødning fra stedets egne køer. Læs om Hertha på www.hertha.dk
Biodynamisk dyrkning med brug af Maria Thuns Såkalender


 

Videofilm om kohornets betydning i biodynamisk landbrug
Biodynamiske kalve blive ikke afhornet. Køer har brug for deres horn, som indeholder bihuler, der er vigtige organer for dyrets store fordøjelsesproces. Og hornene bruges til at fremstille de to biodynamiske markpræparater, der styrker mulddannelsen i jorden og planternes lysforbindelse. Det fortæller landmand Martin Beck om i en kort videofilm, foreningen har lavet med støtte fra Promilleafgiftsfonden.


Se en tegning af køernes bihuler i kraniet og i hornene her
Se flere film om biodynamisk principper og metoder her


Biodynamisk mælk er fra køer med hornKarl Henning Mikkelsen om sin dyrkning af gulerødderKarl Henning Mikkelsen om sin dyrkning af biodynamiske grøntsager

Biodynamisk kompostering

Erfaringer med biodynamisk landbrugDu får det, som du spiser


Fremstilling af biochar

Humusmøllen